Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

preporod straševićU posljednjem broju islamskih informativnih novina Preporod od 15. decembra 2014. godine objavljen je tekst o novom izdavačkom poduhvatu Zavoda, knjizi "Stara džamija u Priluku", autora dr. sc. Suadina Straševića.

 

 

U posljednjem broju islamskih informativnih novina Preporod od 15. decembra 2014. godine objavljen je tekst o novom izdavačkom poduhvatu Zavoda, knjizi "Stara džamija u Priluku", autora dr. sc. Suadina Straševića.

"Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona je baš kao i sa svojim ranijim izdanjima i ovom svojom novom publikacijom obradovao kulturne djelatnike naše zemlje, ali i našem kulturnom naslijeđu pridodao još jedan hvale vrijedan sadržaj. Radi se o knjizi "Stara džamija u Priluku", istraživačkom projektu mladog istraživača dr. Suadina Straševića, koji je sve snažnije prisutan na našoj kulturnoj sceni..." (Preporod, 15.12.14.)

preporod strašević