Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

l15YVqNarodnu i univerzitetsku biblioteku "Derviš Sušić" Tuzla posjetili su predstavnici JU Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona.

Susret zaposlenika navedenih ustanova bio je u znaku potvrđivanja dugogodišnje saradnje, a koja se, sudeći po izjavama predstavnika Zavoda odnosi, prije svega, na saradnju sa Zavičajnom zbirkom Biblioteke.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković i direktor Zavoda Kemal Nurkić, prisutne su upoznali sa tekućim programskim aktivnostima, kao i kulturno-promotivnim sadržajima čija realizacija tek predstoji.

Ovom prilikom predstavnici Zavoda uručili su Biblioteci obavezne primjerke časopisa Baština sjeveroistočne Bosne brojevi od 3 do 9, te katalog Nacionalni spomenici Tuzlanskog kantona.

Navedene ustanove svoju ulogu baštinika kulturno-historijskog naslijeđa ostvaruju i kroz različite vidove međusobne saradnje.

"Međusobna saradnja ustanova kulture od izuzetnog je značaja za unapređenje i razvoj kulture, te razmjenu kulturnih vrijednosti na području Grada Tuzle i Tuzlanskog kantona. Današnja posjeta direktora i zaposlenika Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa bila je povod da uz razmjenu iskustava budu prepoznate i neke zajedničke aktivnosti, a koje bi bile realizovane u narednom periodu", istakla je direktorica Trifković.

Dogovoreni su i planovi za naredni period, kojima bi se učvrstila buduća saradnja ove dvije ustanove.

(tuzlarije.net)

  • bDhS3p
  • fs5eOV
  • l15YVq