Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

U okviru manifestacije Dani naslijeđa Tuzlanskog kantona, danas je u prostorijama Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK upriličena promocija časopisa Bastina sjeveroistočne Bosne, broj. 10.

zavide211

Promotori časopisa su bili: prof.dr. Anita Petrović, predsjednica UO Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK,prof.dr. Sead Selimović, voditelj Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,prof.dr. Edin Mutapčić, gl. i odg. urednik časopisa.

zavidsew211

U broju 10 časopisa "Baština sjeveroistočne Bosne" objavljeni su radovi sa naučnog savjetovanja "Značaj naslijeđa u očuvanju identiteta države i pojedinca", održane povodom 35. godina od osnivanja Zavoda.

Manifestacija Dani naslijeđa Tuzlanskog kantona nastavlja se u srijedu, 17 aprila, seminarom za vanjske saradnike Zavoda: "Rekognosciranje i dokumentovanje dobara i lokaliteta naslijeđa", koji će se održati u Etno-avliji Mačkovac-Banovići. Treći dan manifestacije je u četvrtak 18. aprila, za Međunarodni dan spomenika, kada će na Trgu slobode u Tuzli biti postavljena izložba "Nacionalni spomenici TK".

(tuzlarije.net)