Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

Cilj ovakve stručne ekskurzije jeste promocija kulturne i istorijske baštine Tuzlanskog kantona ali i Bosne i Hercegovine kao i mogućnost organizovanja učeničkih ekskurzija u budućnosti na jedan nov i nesvakidašnji način.

Svi oni koji se odluče poći na ovu stručnu ekskurziju biće u prilici da posjete muzejske postavke u Bijeljini i Brčkom, obalu Save, najveće etno selo u BiH, kulu Gradaščevića, vjerske objekte i još mnogo zanimljivih lokaliteta.

Pravo učešća imaju svi članovi MIOS-a čija je članarina (individualna ili grupna) aktivna u momentu otvaranja poziva do dana povratka sa ekskurzije, a članovi čija je članarina istekla imaju mogućnost obnavljanja članstva dva dana nakon slanja prijave. Ukoliko se prijavljujete ispred škole koja je naša članica (grupna članarina), možemo uvažiti prijavu najviše 3 osobe po školi.

Svi oni koji nisu članovi, a žele to postati, takođe imaju mogućnost polaska na stručnu ekskurziju ukoliko uplate godišnju članarinu u iznosu od 12 KM i ukoliko ostane slobodnog mjesta nakon zatvaranja prijava.

Više informacija o načinu učlanjenja u MIOS možete pronaći ovdje.

Izvor: ioskole.net